1. Anasayfa
  2. Dizi
Trendlerdeki Yazı

Kızılcık Şerbeti'yle ilgili açılan yeni dava ve yaşanan ilginç olay

Menajer Jülide Kar, fenomen dizi Kızılcık Şerbeti'yle ilgili mahkemeye koştu. Arabulucu görüşmesinde gerçek ortaya çıktı.

Kızılcık Şerbeti’yle ilgili açılan yeni dava ve yaşanan ilginç olay

Kızılcık Şerbeti” dizisi Türkiye gerçeğine ayna tutan konusu ve güçlü oyunculuklarının yanı sıra bu sezon RTÜK‘ten aldığı 5 kez yayın durdurma cezasıyla da adından söz ettirmişti. Cuma akşamlarına damga vuran diziyle ilgili bir şikayet konusu daha oldu. Menajer Jülide Kar, 28 Ekim’den beri ekranda olan dizinin konusunun kendisinin yazdığı hikâyeden yola çıkılarak yazıldığını iddia etti ve 7 ay sonra arabulucuya başvurdu. Yapım şirketi Gold Film‘in avukatı Hakan Ayranpınar‘ın temsil ettiği arabulucu toplantısında Jülide Kar, hikâyeyi e-posta yoluyla 2019’da Gold Film’e gönderdiğini öne sürdü. Ancak sunulan belgede e-postayı Jülide Kar’ın “Kızılcık Şerbeti”nin yapım şirketi Gold Film‘e değil, NTC Medya‘ya yani başka bir yapım şirketine gönderdiği ortaya çıktı.

Israrını sürdüren Jülide Kar, NTC Medya‘nın patronu Mehmet Yiğit Alp ile Gold Film’in patronu Faruk Turgut‘un arkadaş olduklarını belirtti ve Mehmet Yiğit Alp‘in hikâyeyi Faruk Turgut‘a anlatmış olabileceği iddiasını ortaya attı. Avukat Hakan Ayranpınar, Kar’ın hikayesinin “Kızılcık Şerbeti”ne hiç benzemediğini belirtti. Arabulucu taraflar arasında uzlaşma sağlanamayınca anlaşmazlık raporu hazırladı. Konuyla ilgili son sözü mahkeme söyleyecek.

thumbnail
Önerilen Yazı
Feyyaz Duman önce sesiyle Adım Farah’a dahil oluyor

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir