1. Anasayfa
  2. Dizi
Trendlerdeki Yazı

Kızılcık Şerbeti’nin Nilay’ı Feyza Civelek’in başından geçen olay "Sandık Kokusu"na konu oldu

“Sandık Kokusu” dizisinde Demet Akbağ’ın hayat verdiği Filiz karakterinin ilk bölümde başından geçen sarsıcı olayın gerçek bir hikâyeden esinlenilerek yazıldığı ortaya çıktı.

Kızılcık Şerbeti’nin Nilay’ı Feyza Civelek’in başından geçen olay “Sandık Kokusu”na konu oldu

“Sandık Kokusu” dizisi Show TV’nin iddialı yeni dizisi olarak dikkat çekiyor. O3 Medya’nın imza attığı dizinin dünyasını Zeynep Günay kurdu, Nezaket Coşkun ise yönetiyor. Ülkemizin en iyi oyuncularından Demet Akbağ (Filiz) ile Özge Özpirinçci’nin (Karsu) anne kıza hayat vereceği diziyi usta senarist Melis Civelek, Zeynep Gür ile beraber yazıyor. Merakla beklenen dizideki anne kızın arasını bozan çatışmayı başlatan olayın gerçekte de yaşandığı ortaya çıktı.

“Sandık Kokusu”nun tanıtımda kullanan sahnede anne kız arasında çok sarsıcı bir kavga yaşanıyor. Filiz (Demet Akbağ), 3 çocuk annesi olan kızı Karsu’nun (Özge Özpirinçci) emanet ettiği torunu Kuzey’i kaybediyor. Filiz şehirler arası otobüs yolculuğu sırasında verilen molada torununu derin bir uykudayken bırakıp tuvalete gidiyor, tuvalet sırasında kuyruk olunca Filiz beklemek zorunda kalıyor. Bu sırada minik Kuzey uyanıyor, anneannesini yanında göremeyince otobüsten iniyor.

Ancak kalabalıktan korkup tekrar otobüse biniyor ancak o otobüsün indiği otobüs olmadığı ortaya çıkıyor. Bu olayın senarist Melis Civelek’in “Kızılcık Şerbeti” dizisinin fenomen karakterlerinden Nilay’a hayat veren kızı Feyza Civelek’in başından geçtiği, babasının çocukken Feyza Civelek’i otobüs yolculuğu sırasında kaybettiği öğrenildi. Melis Civelek’in kızının geçmişte yaşadığı bu olaydan yola çıkarak “Sandık Kokusu” dizisinin hikâyesini kurduğu belirtildi. Dizide Kuzey kaybolurken, gerçek hayatta ise Feyza Civelek ailesine teslim edilmiş.

thumbnail
Önerilen Yazı
“Mahsun J” dizisinin “Leyla” karakteri belli oldu

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir