1. Anasayfa
  2. Dizi
Trendlerdeki Yazı

Gupse Özay'ın avukat babasının "Kızılcık Şerbeti"ne destek için açtığı davada karar çıktı

Gupse Özay'ın avukat babası Senih Özay ve iki meslektaşı RTÜK'ün 5 kez yayın durdurma cezası verdiği Kızılcık Şerbeti'ne destek için hukuk savaşına destek vermişti.

Gupse Özay’ın avukat babasının “Kızılcık Şerbeti”ne destek için açtığı davada karar çıktı

Gupse Özay’ın avukat babası Senih Özay, meslektaşları Hilal Elbüken ve Murat Fatih Ülkü Ankara 25. İdare Mahkemesi’ne vatandaşlık haklarını kullanarak dava açmıştı. 3 avukat dava dilekçesinde “Show TV logolu yayın kuruluşunda yayımlanan ‘Kızılcık Şerbeti’ isimli program hakkında uygulanan 5 program yayın durdurma ve yüzde 5 oranında idari para cezasına ilişkin Radyo ve Televizyon Üst Kurulu kararının iptali istediklerini belirtmişti. Mahkeme davayla ilgili kararını verdi.

Ankara 25. İdare Mahkemesi, dava açma ehliyeti için davacının idari işlemle ciddi ve makul, maddi ve manevi bir ilişkisinin bulunması ya da bulunduğunun anlaşılmasının gerekli bir koşul olduğunu belirtti ve “Uyuşmazlıkta, dava konusu edilen işlemin davacıların kişisel, güncel ve meşru menfaatini etkilemediği anlaşıldığından davada davacıların sübjektif dava açma ehliyetinin bulunmadığı sonucuna varılmaktadır” diyerek istinaf yolu açık olmak üzere dava talebini reddetti.

Üç avukat çıkan kararı ardından yazılı bir açıklama yaptı ve “RTÜK çoğunluğunun tamamen siyasal iktidarın uzantısı gibi hareket ederek, medyayı dizayn etmek/hizaya sokmak, iktidarın istediği gibi bir toplum yaratmak için elindeki yaptırım gücünü kullanmasına halk olarak birlikte direneceğiz. Biz de üzerimize düşeni yapıyor ve ilk derece mahkemesi kararına karşı istinaf yoluna başvuruyoruz” dedi.

thumbnail
Önerilen Yazı
Hülya Avşar’lı “Yıldız De Bana” yarışması yayından kaldırıldı

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir