1. Anasayfa
  2. Dizi
Trendlerdeki Yazı

Kızıl Goncalar’a verilen ceza Fransız Le Monde’de

FOX’un ilk bölümüyle tartışma yaratan dizisi Kızıl Goncalar’a RTÜK’ün 2 kez program durdurma cezası vermesi, mekan yasakları Fransız Le Monde gazetesine konu oldu.

Kızıl Goncalar’a verilen ceza Fransız Le Monde’de

“Kızıl Goncalar” dizisiyle ilgili yaşanan olaylar dış basında da yankı buldu. Özgü Namal ve Özcan Deniz’i buluşturan dizinin bir tarikata ait hikâye anlatması bir kesimi rahatsız etmişti. Yapılan 31 bin şikayet, afişlere boya atılması sonrası önce dizi ekibi parası ödenen ve izinleri alınan iki bakanlığa ait mekanlarda çıkarılmış, ardından RTÜK FOX’a 9 milyon TL para ve 2 kez program durdurma cezası vermişti. Bu konu Fransız Le Monde gazetesine konu oldu.

Türkiye’de ‘Kırmızı Goncalar’ savaşı başlıklı yazıda şu satırlara yer verildi: İktidarın sarsılmaz destekçisi olan İslam cemaatlerine sert bir ışık tutan bu televizyon dizisi, muhafazakar çevrelerin öfkesini kışkırtıyor. Yeni televizyon dizisi Kızıl Goncalar iki haftadır Türk haberlerinin ön sayfalarında yer alıyor. Muhafazakar hükümet yanlısı medya, öfkeli haysiyet ile kırılgan uzlaşmazlık arasında tereddüt ediyor. Muhalefet ise başka bir çağdan kalma bir çeteyi kınayarak ifade özgürlüğü çağrısı yapıyor. İki bölümün RTÜK, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından yasaklanması nedeniyle yayıncı kuruluşa ve özel kanal FOX’a ağır para cezası kesildi, yapımın kiraladığı birçok bina film ekiplerine kapatıldı.”

thumbnail
Önerilen Yazı
Senden Önce dizisinin afiş çekimi yapıldı
Okumaya Devam Et

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir