1. Anasayfa
  2. Dizi
Trendlerdeki Yazı

Kızıl Goncalar’a çekim izninin iptal gerekçesi iletildi: Toplumsal huzura muhalefet

Darülaceze Başkanlığı bir tarikatın rahatsız olması üzerine başlayan tepkiler nedeniyle aylık 200 bin TL kira aldıkları KızılGoncalar’ın çekim izninin iptal gerekçesini açıkladı.

Kızıl Goncalar’a çekim izninin iptal gerekçesi iletildi: Toplumsal huzura muhalefet

Özgü Namal ile Özcan Deniz’i buluşturan Kızıl Goncalar dizinin peş peşe çekim yaptıkları mekanlardaki izinleri iptal edilmişti. Her şey bir tarikatın dizinin çekimlerinden duydukları rahatsızlığı dile getirmesi ve dizinin yayından kaldırılmasını talep etmesiyle başlamıştı. Ardından dizinin afişleri siyah boyayla kapatılmış ve ekip peş peşe çekim yapılan mekanlardan çıkarılmıştı.

Dizinin yapımcısı Faruk Turgut bu sabah attığı tweet’te “Darülaceze kurumunun çekim izninin iptal gerekçesini kamuoyunun takdirine sunuyorum. Bu mekana aylık 200 bin lira ödeyerek çekim yaptığımızı belirtmek isterim…” açıklamasını yayınladı.

Dün son olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Darülaceze’den çekim izni iptali gerekçesinde şu satırlara yer verildi:

“Darüleceze Başkanlığı Daimi heyetinin Darülaceze başkanı Hamza Cebeci başkanlığında 25.12.2023 tarihinde yaptığı toplantıda Gold Prodüksiyon yapımcılık Anonim Şirketi tarafından çekim yapılan Kızıl Goncalar’ın bazı sahnelerin kurumumuzda çekilmesine izin verilmiş gelinen noktada dizinin ilk bölümünde halkı kutuplaştıran ve manevi değerleri aşağılayan ve toplumsal huzura muhalefet içeren sahnelerden oluşmasından 128 senedir dil, din, ırk, cinsiyet ve mezhep ayrımı yapmayan kurumumuzun varoluş felsefesine aykırı tutumundan dolayı Kızıl Goncalar dizi çekimi 2023 tarih ve 18 no’lu Daimi heyet kararını iptalini oy birliği ile karar verilmiştir…”

Öte yandan hafta sonu Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı İstanbul Vakıflar 1 Bölge Müdürlüğü de yaptığı yazılı açıklamada da Bayrampaşa Medresesi ve İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunları ve mensupları binasında yapılan izinlerin iptal gerekçesini şu ifadelerle dile getirmişti:

“Kızıl Goncalar isimli dizi üzerinde kamuoyu tepkisi neticesinde RTÜK tarafından da inceleme başlatılması malumunuzdur. Bu sebeple bütün inceleme sonucuna kadar her iki eserimizde olan çekim uygunlukları iptal edilmiştir…”

thumbnail
Önerilen Yazı
İsmail Hacıoğlu’lu Cem Karaca filminin ilk tanıtımı yayınlandı

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir