1. Anasayfa
  2. Dizi
Trendlerdeki Yazı

Kızıl Goncalar dizisine 2 kez durdurma cezası...

RTÜK'e yapılan 31 bin şikayet sonrası başrolünü Özgü Namal ve Özcan Deniz'in oynadığı Kızıl Goncalar dizisine verilen karar belli oldu.

Kızıl Goncalar dizisine 2 kez durdurma cezası…

Kızıl Goncalar diziyle ilgili RTÜK‘e yapılan şikayetler sonrası verilen karar belli oldu. RTÜK Üyesi İlhan Taşçı alınan son dakika kararını yayınladı ve diziye 2 kez yayın durdurma cezası verildiğini açıkladı. İlhan Taşcı’nın verdiği bilgiye göre “RTÜK tarikat ve cemaatlerin iç yüzünü kurgusal olarak anlatan Kızıl Goncalar dizisine “toplumun milli ve manevi değerlerine” aykırılıktan Üst Kurul % 3 idari para 2 kez de program durdurma cezası verdi.”

Bundan sonra ne olacak? Prosedür gereği önce dizinin yayıncı kuruluşu FOX, karar tebliğ edildikten sonra Bölge İdare Mahkemesi’ne başvuracak ve karara itiraz edecek. Her şey mahkemenin vereceği karara göre şekillenecek. Kızılcık Şerbeti’nde de geçen sene 5 kez yayın durdurma cezası verilmiş, mahkeme kanalın ticari zararını da göz önüne alarak başta dizinin yayınına karar vermiş, daha sonra RTÜK’ün aldırdığı itirazın iptali kararının ardından cezanın belirlenen tarihlerde 2 haftası uygulanmış, dizinin yayın saatinde RTÜK’ün gönderdiği belgeseller yayınlanmıştı. İlk hafta “İslamofobi” belgeselinin yayınlanması dikkat çekmişti. Yapılan yeni itiraz sonucu yeniden yayına devam edilmişti. Son çıkan kararda ise Ankara 22. İdare Mahkemesi  Show TV’nin Kızılcık Şerbeti”nin kalan 3 bölüm yayın durdurma cezasını ağır bularak iptal etmişti.

thumbnail
Önerilen Yazı
Tepkiler ve baskılar Kızıl Goncalar’ın izlenmelerini patlattı

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir