1. Anasayfa
  2. Dizi
Trendlerdeki Yazı

İlk Göktürk filmine Hollywood’dan bomba transfer

İlk Göktürk filminin hazırlıkları bütün hızıyla sürüyor.

İlk Göktürk filmine Hollywood’dan bomba transfer

Dağ ve Börü serisinin yaratıcısı, başarı yönetmen Alper Çağlar uzun süredir en büyük hayallerinden bir olan İlk Göktürk filmini hayata geçirmek için canla başla çalışıyor. Nulook ve CaglarArts’ın yapımcılığını üstleneceği film için çok konuşulacak bir transfer gerçekleşti. Hollywood’un ünlü Genel Sanat Yönetmeni Sonja Klaus ekibe katıldı. Klaus, bugüne kadar Gladiator, Kingdom of Heaven, Prometheus gibi projelerin ekibinde genel sanat yönetmenliğine kadar yükselmiş, 25 senedir Ridley Scott’un filmlerinde departman liderliğini yapmış ve özellikle Kingdom Heaven’daki meydan savaşı sahnelerinde binlerce kişiyi dekor ve set açısından idare etmiş çok başarılı bir genel saat yönetmeni…

Sonja Klaus son olarak James Cameron’un yapımcılığını üstlendiği Terminator: Dark Fate’de Genel Sanat Yönetmenliği yaptı… Klaus İlk Göktürk filminde Genel Sanat Yönetmeni olarak setler, üretim, dekor, prop, atlar, kostüm ve bütün fiziksel malzemelerin üretiminde Alper Çağlar’dan sonra setin en yetkili ikinci ismi olacak.

thumbnail
Önerilen Yazı
Eser Yenenler ile Berfu Yenenler’den dizi geliyor
Okumaya Devam Et

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir