1. Anasayfa
  2. Dizi
Trendlerdeki Yazı

Gerçek bir hikâyeyi anlatan “Hamiyet” müzikali 10 Ocak’ta perde açıyor

Hamiyet adlı oyun bir işçi mahallesinde kocası ve iki kızıyla sakin bir hayat süren Hamiyet’in 1980 darbesiyle altüst olan hayatını anlatıyor.

“Hamiyet” müzikali 10 Ocak’ta perde açıyor

Ülkemizde Indie müziği denilince akla gelen ilk gruplardan olan Peyk’in ilk müzikali “Hamiyet” ilk olarak 27. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında sahnelenmişti. Müzikalde Aslı İnandık başrolü canlandırıyor. Galası 10 Ocak’ta yapılacak olan müzikal 80’li yıllara ışık tutuyor. İnandık’ın canlandırdığı Hamiyet bir işçi mahallesinde kocası ve iki kızıyla sakin bir hayat sürmektedir, Hamiyet’in yaşamı 1980 darbesiyle altüst olur.

Müzikalin hikayesi ve şarkı sözleri Peyk grubunun solisti İrfan Alış imzası taşıyor. Masumlar Apartmanı, Ömer dizilerinin de senaristi Deniz Madanoğlu yazdığı oyunun yönetmenliğini Işıl Kasapoğlu üstleniyor. Müzikalde Aslı İnandık’a Bilgesu Kural, Cansu Bahadır, Esra Kızıldoğan, Ezgi Çelik, Sabahattin Yakut, Sermet Yeşil, Uygar Özçelik ile Peyk grubu eşlik ediyor. Grup üyeleri Barış Tokgöz, Ertan Çalışkan, İrfan Alış, Özgür Ulusoy ve Serdal Ersoy’dan oluşuyor.

Yardımcı oyunculuğunu Caner Coşkun, Eslem Sena Işın, Güney Marlen, Peyda Yurtsever ve Ümitcan Kaya’nın üstlendiği Hamiyet oyunu10 Ocak’ta Maximum Uniq Hall’de, 08 Şubat’ta AKM İstanbul ve 1 Mart’ta Zorlu PSM Turkcell Platinum Sahnesi’nde sahnelenecek.

thumbnail
Önerilen Yazı
Sandık Kokusu’nun Irmak’ı kim oldu? İşte o bomba oyuncu…

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir