1. Anasayfa
  2. Dizi
Trendlerdeki Yazı

FOX tüm akışını Cumhuriyet’imizin 100. yılına ayırdı

Cumhuriyet’in 100. yılı sebebiyle FOX, 29 Ekim Pazar tüm gün boyunca birbirinden özel içerikler hazırladı.

FOX tüm akışını Cumhuriyet’imizin 100. yılına ayırdı

FOX Cumhuriyet Bayramı’nı özel içerikler, canlı bağlantılar, özel yayınlar, belgesellerle coşkuyla kutlayacak. 08.00’de İlker Karagöz’ün sunumuyla ekranlarda olacak “Çalar Saat Cumhuriyet Özel” programına eski Türkiye Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ konuk olacak. Programda ayrıca; Selanik Atatürk Evi Müzesi, Dolmabahçe Sarayı, Anıtkabir törenleri, Ankara İlk Meclis ve Bandırma Vapuru’ndaki muhabirlerimizle canlı bağlantılar yapılacak. Değerli sanatçı Pınar Ayhan’ın hazırladığı bir gösterinin de yer alacağı Çalar Saat Cumhuriyet Özel’de FOX Haber Merkezi’nin hazırladığı Cumhuriyet ve Atatürk konulu haber paketleri de yer bulacak.

Merve Yıldırım’la Benden Söylemesi” programı 11.00’de 100.yıl özel canlı yayını ile ekranda olacak. Ezgi Gözeger’in sunumuyla 12.30’da ekranlarda olacak “FOX’ta Atatürk’ün İzinde Bir Asır” programında tiyatrocu Erhan Yazıcıoğlu’nun ve İstanbul Devlet Türk Müziği Araştırma ve Uygulama Topluluğu‘nda ses sanatçısı Eda Karaytuğ’un katılımlarıyla Atatürk’ün sanata bakış açısı anlatılacak. 100 yıla damgasını vurmuş pek çok sanatçıdan bahsedilecek olan programa sanatçılar şarkılar ve anektodlarla katılım sağlayacak.

Aynı saat diliminde Samsun’da Bandırma Vapuru’nda olan Tarihçi Sinan Meydan’a canlı bağlantı ile ulaşılacak. Meydan, izleyicilere Bandırma Vapuru’nun hikayesini, Atatürk’ün Samsun’a çıkışını yerinde anlatacak.

Burak Birsen’in sunumuyla saat 14.30’da yayınlanacak olan “FOX’ta Cumhuriyet Coşkusu” programına araştırmacı yazar Emrah Safa Gürkan konuk olacak. FOX Haber Ankara Temsilcisi Tülay Ünal Öçten ve FOX Haber Ankara Haber Müdürü Engin Yılmaz, Ankara’da 100. Yıl coskusunun nabzını tutacak. Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş da bu bölümde Ankara’dan canlı bağlantı ile FOX yayınına katılacak.

16.30’da Gülbin Tosun, “FOX’ta Cumhuriyet Destanı” isimli programla FOX ekranlarında olacak. Gülbin Tosun’un Prof. Dr. Duran Bülbül, Naim Babüroğlu ve Barış Doster’i İstanbul haber stüdyosunda ağırlayacağı programda Cumhuriyetin yüz yıllık öyküsü, başarısı, ekonomisi konuşulacak. Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, Maltepe’deki kutlama alanından FOX stüdyolarına canlı yayında bağlanacak.

Nazlı Yerebasmaz’ın hazırladığı “FOX’ta Yüzyıllık Miras” isimli belgesel saat 18.30’da yayınlanacak. Bugün için özel olarak hazırlanan belgeselde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün nasıl bir toplum ve ülke miras aldığı, cumhuriyetin nasıl kurulduğu, hangi devrimlerin gerçekleştiği ve geleceğe bırakılan miras özetlenecek.

19.00’da başlayacak FOX Ana Haber Cumhuriyet Özel Yayını’nda Selçuk Tepeli’nin konuğu Disney Türkiye Genel Müdürü Cenk Soner ve FOX Haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk olacak. O güne özel haber paketleriyle, Türkiye ve dünya gündeminin nabzı tutulacak.

20.00’de yayınlanacak “Atatürk’ün Dünyası” programında Selçuk Tepeli’nin konuğu, Princeton Üniversitesi’nden Prof. Dr. Şükrü Hanioğlu olacak. Mustafa Kemal Atatürk’ün az bilinmen özelliklerinden bahsedileceği; felsefesinin, dünya görüşünün anlatılacağı özel bir program olacak.

Dev prodüksiyonlu Atatürk filmi özel yayını ekranda

Mehmet Ada Öztekin’in yönetmen koltuğunda oturduğu, başarılı oyuncu Aras Bulut İynemli’nin Mustafa Kemal Atatürk’e hayat verdiği  ‘Atatürk’, TV özel yayınıyla 29 Ekim Pazar günü saat 21.00’de seyircisiyle buluşacak. Merakla beklenen Atatürk’ün yapımını Lanistar Medya, yapımcılığını Saner Ayar, Hakan Karamahmutoğlu, Cengiz Çağatay üstlenirken, yapımın oyuncu kadrosunda ise Aras Bulut İynemli’nin yanı sıra Songül Öden, Sarp Akkaya, Esra Bilgiç ve Mehmet Günsür gibi değerli isimler yer alıyor.

‘Atatürk” TV Özel yayınının hemen ardından “Objektifin Ardı: Atatürk” ile dev prodüksiyonlu yapım tüm yönleriyle ele alınacak. ‘Atatürk’ün kamera arkası görüntülerinin yanı sıra yönetmen ve oyuncuların röportajlarının da yer aldığı “Objektifin Ardı: Atatürk” saat 23.00’te FOX ekranlarında olacak.

thumbnail
Önerilen Yazı
“Ada Masalı” dizisinin büyük yurt dışı başarısı

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir