1. Anasayfa
  2. Dizi
Trendlerdeki Yazı

Flaş gelişme… Atatürk dizisini tüm Türkiye ücretsiz izleyecek

Aras Bulut İynemli’nin başrolünü oynadığı dev bütçeli “Atatürk” dizisiyle ilgili bir süredir yaşanan tartışma sonuca bağlandı.

Flaş gelişme… Atatürk dizisini tüm Türkiye ücretsiz izleyecek

Atatürk dizisi merakla bekleniyor. Disney Plus, Cumhuriyet’imizin 100. Yılında Türk halkına armağan ettiği 6 bölümlük diziyi 29 Ekim’de platformda seyirciyle buluşturacağını duyurmuştu. Ülkemizin en başarılı oyuncularından Aras Bulut İynemli’nin başrolünü oynadığı, en iyi yönetmenlerimizden Mehmet Ada Öztekin’in çektiği diziyi Saner Ayar’ın yapımcılığında alanının en başarılı prodüksiyon ekibi çekti. Çok az bir kısmını izleyenlerin bile çok etkilendiği diziyle ilgili heyecanlı bekleyiş sürerken Disney Plus yerli içerik alımını ve yayınını 2024 sonuna kadar durdurdu. Platform sadece Atatürk dizisini yayınlayacağını duyurdu.

Ancak bu arada Disney Plus’ta yayınlanması planlanan dizi içerik strarejisi gereği gereği 85 milyonun izlemesi için kanal değiştirdi ve mülkiyet haklarının sahibi olan platformun şirketi FOX’a alındı. Atatürk dizisi 29 Ekim’de “Tüm Türkiye’ye armağan” sloganıyla FOX’ta yani açık kanalda ücretsiz yayınlanacak.

Filmin daha sonra yapımcısı Saner Ayar tarafından hazırlanacak özel montajlı yenilenmiş hali iki bölüm halinde sinemalarda seyirciyle buluşacak. Film böylece tüm dünya sinemalarında gösterilecek. Ayrıca dizinin metaverse evreninin sergilenmesi planlanıyor.

thumbnail
Önerilen Yazı
Yazlık dizideki set aşkını fanlar belgeledi

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir