1. Anasayfa
  2. Dizi
Trendlerdeki Yazı

Ermeni Diasporası'nın Aras Bulut'lu Atatürk dizisinin iptal edilmesi çağrısı karşılık bulacak mı?

Amerika Ermeni Ulusal Komitesi Disney Plus'a Aras Bulut'lu Atatürk dizisinin iptal edilmesi çağrısında bulundu. Tepki çeken bu isteğe Disney Plus'ın tavrı merak konusu oldu.

Ermeni Diasporası’nın Aras Bulut’lu Atatürk dizisinin iptal edilmesi çağrısı karşılık bulacak mı?

Atatürk dizisinin Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağımız 29 Ekim günü Disney Plus’ta tüm dünyayla aynı anda yayında olacağı açıklanmıştı. Aras Bulut İynemli’nin başrolünü oynadığı, Mehmet Ada Öztekin’in yönettiği 6 bölümlük dizi Türk düşmanı Amerika Ermeni Ulusal Komitesi’ni rahatsız etti. Ulu önderimiz için “soykırımcı” ve “katil” ifadelerini kullanarak haddini aşan komite daha da ileri giderek çirkin iftiralarının yanı sıra dizinin iptal edilmesini de talep etti.

Teaser’ında yer alan “Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini, bulunur elbet kurtaracak bahtı kara maderini” cümleleri bile izleyenleri duygulandırmaya yeten diziyle ilgili Disney Plus‘ın tavrı ise merak konusu oldu. Edinilen bilgiye göre dünyaca ünlü platform, merakla beklenen 6 bölümlük diziyi Türkiye Cumhuriyet’in 100. Kuruluş yıldönümünün kutlandığı 29 Ekim’de Türk halkına armağan edecek. Herhangi bir iptal durumu sözkonusu değil.

thumbnail
Önerilen Yazı
“Üvey Anne” dizisinde flaş değişik

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir