1. Anasayfa
  2. Dizi
Trendlerdeki Yazı

Eda Ece tören konuşmasına gelen tepkiler üzerine açıklama geldi

Bu akşam bir derginin ödül töreninde yaptığı konuşma bir kesimi rahatsız eden başarılı oyuncu Eda Ece, çektiği videolarla tepkilere yanıt verdi.

Eda Ece tören konuşmasına gelen tepkiler üzerine açıklama geldi

Eda Ece bu akşam Elle Stil Ödülleri gecesinde Yılın Ell Kızı Ödülü’nü aldı. Başarılı oyuncunun  deprem bölgesiyle ilgili yaptığı “Deprem bölgesine yaptığımız her şeyi onlar başkaları yapıyor sandı. Sandıktan onu anladık” sözü bir kesimi rahatsız etti. Ünlü oyuncu gelen tepkilere  çekrsosyal medyadan yanıt verdi.

Eda Ece önce eve dönerken konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Tören bitti… Eve doğru dönüyorum. Ben yılın ‘Ell Kızı‘ ödülünü aldım ve ben Ell dergisinin şubat kapağıydım. Şubat kapağı ile Ell Kızı oldum ve maalesef bütün bu felaketlerin olduğu aya denk geldi. O yüzden konuşmamda da ödül alma sebeplerinden biri duyarlılık… Çünkü biz 3 gün boyunca yalnız kalmış insanların acısını çektik ve iş durdurduk. Elimizden geldiğince her şeyi yaptık, orada çok travmalı şeyler yaşadık… Bunu hariç tutuyorum. Ben özür konuşmasında niye deprem kelimesini geçireyim. Çünkü şubat Ell Kızı’yım… Ben onunla ödülü alıyorum. Yoksa ne alakası var? Yaptığım iyiliği de söylemiyorum. Hiçbir şey de söylemiyorum, esprimi de yaparım, fikrimi de söylerim” dedi.

Güzel oyuncu daha sonra evine gitti ve videosunu silip yeniden aydınlık ortamda video çekti ve şunları anlattı:

“Benim bir sürü deprem travmasını yaşamış arkadaşım var ve sadece yardımla da değil, hep beraber travma geçirdik. Şubat’a kapağı değilde, Haziran kapağı olsaydı deprem diyecek halim yoktu. Bu acıyı yaşayan, ailesinden kaybı olan arkadaşlarım var. Ben zaten hassas travmadan zona olmuşum. Ben niye dalga için geçeyim? Bunlar dalga malga onu yazan zaten art niyetli, kötü niyetli…”

“Baştan sona mizahi şekilde ele aldım ben… Yıldız karakterinde de bunu yaptım… Bu kadar büyük acılar da şaka yaparak da bazı şeyleri de alışabiliyorsun. Ayrıca kimseye hakaret boyutunda değil. Mizahla ben bazı şeyleri kurtarıyorum. Bunun içinde bir hakaret falan yok… Kötü yerlere çekmeye çalışanların kendi karanlık zihniyeti öyle… Benim ne kadar iyi niyetli olduğumu hepiniz biliyorsunuz.”

“Linççi tayfa sandık şakama da bozulmuş, ben kendim özgür bir birey olarak kendi özgürlüğümü savunurken başkasının özgürlüğün savunamayacak bir zekada biri değilim… İsteyen bardağa oy verir, isteyen tuzluğa oy verir… İsteyen Ahmet’e, isteyen Mehmet’e verir… Buna ben bir şey diyemem.

Benim kötü niyetle kimsenin acısını, travmasını tetikleme amacım yok. Sonuç olarak baştan sona pandemiden başlayarak bir sürü şaka yaptım, şubat ayının Ell Kızı olduğum için bu konuyu açarak bir şey söyledim, herkesin özgürlüğüne, tercihine, travmasına saygılı bir birey olduğum zaten yaşamımın tamamından belli… Ben zaten gayet normal yaşayan normal bir insanım. Bana saldırarak, bu sanatçılar da böyle diyerek sanatçı nefreti aşılamak yazık…

Bunlar benim dünyamda yok… Ayrıca Mustafa Kemal Atatürk‘ümün kurduğu bu güzel Türkiye Cumhuriyet’ini kadar çok sevdiğimi ne kadar çok sevdim ne kadar ülkeme yararlı bir şekilde tavır almaya çalıştığımı zaten beni tanıyan herkes biliyor Ben bu ülkeyi çok seviyorum, linçci tayfadan da daha çok seviyorum.”

thumbnail
Önerilen Yazı
Alp Navruz’dan ‘Yürek Çıkmazı’na veda 

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir