1. Anasayfa
  2. Dizi
Trendlerdeki Yazı

Cüneyt Arkın'ın 1. ölüm yıldönümünde ailesinden duygu dolu sözler

Yeşilçam'ın efsane oyuncusu Cüneyt Arkın geçen yıl bugün sonsuzluğa uğurlanmıştı.

Cüneyt Arkın’ın 1. ölüm yıldönümünde ailesinden duygu dolu sözler

Cüneyt Arkın ölümünün 1. yıldönümünde anıldı. Gerçek adı Fahrettin Cüreklibatır olan efsane aktörün küçük oğlu Kaan Cüreklibatır, bugün babasının Zincirlikuyu’daki kabri başındaydı.

Kaan Cüreklibatır duyguları şu sözlerle ifade etti:

“Kabrinin başındaydım. Kocaman bir boşluk hissi! O boşluğun insanı burkan acısı içerisindeydim! O dakika zihnimde, yazlık evimizde baĥçe işleriyle uğraşırken “…Oğlum Kaan, kavak ağaçlarının köküne bol su vermelisin…” dediğini hatırladım. İçim genişlemiş, yüreğim ferahlamıştı: Artık ne o yüreğimdeki acı burkulmayı hissediyordum, ne o sıkışmayı! Artık başka biriydim. Çünkü, “Nereye baksam sen vardın” Hayatın ağaç / orman ilişkisinde saklı olduğunu bana gençlik yıllarımda öğretmiştin. Sevgi, saygı ve özlemle…”

Cüneyt Arkın’ın kendi izinden giden ve oyunculuk yapan büyük oğlu Murat Arkın da annesi Betül Arkın’ın da rol aldığı “Önce Hayaller Ölür” adlı filmin afişini yayınladı ve altına uzun bir mektup yazdı:

“Ölüm yaman bir şey olmalı. Babamı görmek istiyorum dediğimde, o soğuk odada üzerini açtıklarında aklıma ilk bacaklarına örttüğün battaniyen geldi. Hani sen soğuğu sevmezdin ?
Bacaklarında battaniyen olmadan nasıl yatabildin orada ? Ölüm yaman bir şey olmalı.

“Babam” diye haykırdım. Beni her gördüğünde şişik ayaklarına rağmen, plakalarla tutturulan omuriliğine, nefes darlığına rağmen yerinden fişek gibi fırlayan,
ardından o merhamet dolu sesinle “Oğlum” diyen sen bu kez parmağını bile kımıldatmadın. Neden babam? Son oynadığımız satranç oyununu hatırlıyor musun ? Vezirini kaybetmeyi sevmezdin hiç. Vezirini kaybetmene rağmen devam edip beni mat ettiğin oyundan bahsediyorum.
Oyun sonunda tebrik etmek için elini ilk uzatan sen olmuştun. Galip gelen birinin yenilen rakibine el uzatması. Ne mübarek bir eldir o babam. Elini öpmeye kalktığımda mütevaziliğinden elini her defasında çeken sen, o gün elini çekmedin. Neden babam ?

Sen gittikten sonra günlerce odandan çıkmadım. Toparlama bahaneydi. Sanki bir şeyler arıyordum. Bir mektup buldum. 20 yıl önce yazılmıs, gönderilmemiş. Hala baba kokuyordu.
Beni ne kadar özlediğini yazıp kendine sormuşsun. “Acaba Muradımı mutlu edebildim mi ? “. Hem gülümseyip hem hıçkıra hıçkıra ağladım. Sen benim en büyük mutluluğumdun babam… Önce Hayaller Ölür filmindeki sahnede sana sarılıp aglamam gerekiyordu. Sen de ağlayabilmem için beni alttan çimdikliyordun. Ben şimdi durduğum yerde hergün ağlıyorum. Neden babam ?

Seni son gördüğümde yola cıkmadan önce sen uyurken odana girip uyandırmadan yanaklarından öpüp saçlarını okşamıştım. Neden o gün seni sarıp yüreğimde götürmedim sanki ?
Seninle yaşadığım “iyi ki” lerle dolu hayatımın en büyük “keşke” si… “Aşk nedir ?” diye sorsalar seni anlatırım. Doğum günün belli değil, ölümün yalan. Gerçek olan tek şey babam. Ama seni her düşündüğümde kendime demeden edemiyorum. “Ölüm yaman bir şey olmalı…

Cüneyt Arkın’ın eşi Betül Arkın oğlunun paylaşımının altına “Baban sizlere aşıktı, hayatta her şeyden çok severdi. Çok özlüyorum onu…💔” mesajını bıraktı.

Cüneyt Arkın’ın gelini Aslı Cüreklibatır da “Sensiz 1 yılımız geçti…her gün seni konuştuk, andık, izledik, okuduk hem yüzümüzde gülümseme hem de gözlerde yaş ile Çok özledik sesini, hepimize seslenişini, her gördüğümüzde öğrendiklerimiz ve anılarımızı da yanımıza alarak özlemle bugün de ailece ve sevenlerinle birlikteydik… Sonsuza kadar özlemle…” sözleriyle unutulmaz aktöre olan hasretini dile getirdi.

thumbnail
Önerilen Yazı
Ünlü şarkıcı Derya Uluğ “Yaz Şarkısı” dizisine konuk oldu
Okumaya Devam Et

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir