1. Anasayfa
  2. Dizi
Trendlerdeki Yazı

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nden “Arka Sokaklar” dizisine kınama

Arka Sokaklar’ın 652. Bölümünde Engin komiserin cezaevinde karşılaştığı kötü davranışlarla ilgili sahnelere Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü resmi hesaplarından kınama mesajı yayınladı.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nden “Arka Sokaklar” dizisine kınama

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü geçen cuma ekrana gelen Arka Sokaklar’ın 652. Bölümünde cezaevine düşen Engin komiserin yaşadığı kötü muameleyle ilgili sahneler Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nün tepkisiyle karşılaştı. Kanal D’de ekrana gelen dizide cezaevi müdürü Selim, İlker İnanoğlu’nun hayat verdiği Engin komiseri “Burada kural benim, bana zorluk çıkarırsan ben de seni yorarım. Artık polis değilsin” diye tehdit ediyor. Engin “Gözdağım bittiyse hücreme gidebilir miyim?” diyor. Cezaevi müdürü “Demek ilk günden ukalalık ha, beyler tutukluyu önce çıplak aramaya tabii tutun, ondan sonra hücresine götürürsünüz” diyor.

Bu ve bunun gibi sahneler Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nü kızdırdı ve resmi hesaplardan şu açıklama yapıldı:

“Ceza İnfaz Kurumları’mız ve Denetimli Serbestlik Müdürlükleri’mizde görev yapan personelimiz görevlerini temel insan haklarına uluslararası sözleşmelere ve ulusal mevzuata tam riayetle ifa etmektedir. Buna karşın bir TV kanalında yayınlanan ‘Arka Sokaklar’ adlı dizide kurgunun da ötesine geçen infaz ve koruma memurlarımızı töhmet altında bırakacak görev sorumlulukları ile bağdaşmayan sahneleri kabul etmemiz mümkün değildir. Kurumlarımızı ve gece gündüz fedakârca çalışan personelimizi karalayan eleştiri sınırlarının çok ötesinde hedef haline getiren söz konusu yayınları kınıyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur…”

thumbnail
Önerilen Yazı
“Aile”nin dev ismi Ertan Saban’lı “Kötü Kan” dizisinde

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir