1. Anasayfa
  2. Dizi
Trendlerdeki Yazı

Cem Yılmaz ve Yılmaz Erdoğan’dan sektöre dev destek  

Komedi dünyasının iki usta ismi Yılmaz Erdoğan ile Cem Yılmaz dijital dizi ve film tarihine geçecek anlamlı bir harekete destek veriyor.

Cem Yılmaz ve Yılmaz Erdoğan’dan sektöre dev destek   

Türk dizi ve filmlerinin yarattığı ekonomik güç gün geçtikçe artıyor. Netflix, beIN CONNECT, Disney Plus ve Amazon gibi dünya devi dijital platformların da ülkemizde yerli prodüksiyonlar çekmeye başlaması sektörün çehresini değiştirdi. Setlerdeki işçilik çok daha değerli bir hale geldi. Bu durum beraberinde çalışma saat ve iş günleriyle ilgili düzenlemeleri de getirdi. Var olan iş gücünü korumak ve işinin en iyisi olan çalışanları sektörde tutmak için 5 + 2 gün sistemi uygulanmaya başlanıyor. Daha önce Kulip dizisinde Barış Arduç, Gökçe Bahadır, Salih Bademci ve Fırat Tanış bu konuda duyuru yapmış ve sektör adına taşın altına elini koyan ünlü isimler arasında yer almıştı.

Ülkemizde dizi ve film çeken yabancı prodüksiyon ekipleri örnek alınarak hazırlanan uygulamaya en büyük desteği şimdi Cem Yılmaz ve Yılmaz Erdoğan veriyor.

Cem Yılmaz’ın Netflix için çektiği “Ayzek’le Bir Gece” filmi ve Yılmaz Erdoğan’ın Disney Plus için yakında sete çıkacağı “Organize İşler” dizileri bu uygulama için pilot proje seçildi. Cem Yılmaz geçen günlerde“Ayzek’le Bir Gece” filminin setinde çektiği videoda haftada 5 gün çalışıp 2 gün tatil yapıldığını açıklamıştı. Şimdi Yılmaz Erdoğan da Kıvanç Tatlıtuğ’lu Organize İşler dizisinde aynı sistemde çalışacak. 1 Mart’tan itibaren ise bütün dijital dizi ve filmler 5+2 sistemiyle çekilecek. 8 bölümlük dijital diziler için iş yoğunluğuna göre 12 ile 18 hafta arasında çalışma takvimi uygulanıyor.

thumbnail
Önerilen Yazı
Hande Erçel’in dizi projesiyle ilgili ilk detaylar

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir