1. Anasayfa
  2. Dizi
Trendlerdeki Yazı

Bülent İnal'lı "Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî"ye çok özel gala

TRT'nin uluslararası dijital platformu tabii'de yayınlanan "Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî" 12 Ağustos saat 21.30’da ilk bölümüyle Saraybosna Ulusal Tiyatrosu'nda izleyiciyle buluşacak.

Bülent İnal’lı “Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî”ye çok özel gala

Bülent İnal‘ın başrolünü oynadığı “Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî”, dünya prömiyerini 29. Saraybosna Film Festivali’nde yapacak. Büyük İslam alimi Mevlana’nın yaşadığı dönemi anlatan tabii orijinal dizisi “Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî” 12 Ağustos saat 21.30’da ilk bölümüyle Sarajevo National Theatre’da (Saraybosna Ulusal Tiyatrosu) izleyicileriyle buluşacak. Yapımcılığını Kerim Ayyıldız ve Ahmet Okur’un  yönetmenliğini Can Ulkay’ın üstlendiği dizinin senaryosunu Ali Aydın ve Fatma Berra Mete kaleme aldı.


Tabii orijinal dizisi “Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî”nin kadrosunda Bülent İnal, Kaan Yıldırım, Ahu Türkpençe, Mehmet Ali Nuroğlu, Mert Turak, Devrim Özkan, İlker Aksum, Nilay Deniz, Levent Can, Burak Can Yusuf Çim, Baki Davrak, Burç Kümbetlioğlu, Ushan Çakır, Mert Karabulut, Gizem Aydın, Can Nergis, Turgay Aydın, Ali Nur Türkoğlu, Yavuz Selim Okur, Beyazıt Gülercan, Erdal Yıldız, Tülin Oral, Muhammet Emre Kaya, Musa Evren, Betigül Ceylan, Furkan Karaderi, Oğuz Satan, Gökhan Yavuz, Tolga Çiftçi, Sinem Reyhan Kıroğlu ve Haluk Piyes gibi önemli oyuncular yer alıyor.

thumbnail
Önerilen Yazı
İbrahim Selim hangi iddialı dijital projenin kadrosuna katıldı?

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir