1. Anasayfa
  2. Dizi
Trendlerdeki Yazı

Berdan Mardini'den kozmetik sektörüne 10 milyon doları geçen yatırım

Yedi yıl önce memleketi Mardin’e lavanta ve gül ekerek bölgede istihdam başlatan şarkıcı Berdan Mardini, kendi adını taşıyan markası ile ürettiği kozmetik ürünlerini önceki gün Crowne Plaza İstanbul Florya'da tanıttı.

Berdan Mardini’den kozmetik sektörüne 10 milyon doları geçen yatırım

Berdan Mardini kendi adını taşıyan markayla kozmetik sektörüne atıldı. Ünlü şarkıcı memleketi Mardin Yaylabaşı köyüne, 7 yıl önce kurduğu gül yağı fabrikasından elde ettiği ürünlerle parfümden duj jeline, şampuandan gül yağı losyonuna, ev ve oda mumlarına kadar geniş ürün yelpazesini piyasaya sunacak. Berdan Mardini düzenlediği basın toplantısında “600 dönümlük tarlayı ek, fabrikayı kur, dağı del, fidanı getirt, elektrik enerjisi getir derken harcadığım para 10 milyon doları aştı. Evimi de lüks arabamı da satıp bu işe girdim. İşin maneviyatı ve istihdamı oradaki köylünün ekmek yemesiydi benim için.. Müteşebbis sanatçı dostlarımız, iş adamlarımız böyle köylere projeler kurarsa bu ülkede tersine göçü de sağlarız” dedi.


Ürünlerin ambalajlarına Mezopotamya’daki yaşamış uygarlıklar ile müzik makamlarının adlarını veren sanatçıya son dönemde kozmetik ve güzellik sektöründe faaliyet göstererek kara para akladıkları iddiası ve sosyal medya fenomenlerine karşı yürütülen operasyonların hatırlatıldı. Berdan Mardini konuyla ilgili “Bir şey yapıyorlar sonrası kelepçe. Ben onları yorumlamak istemiyorum çok. Benim hiç alakam yok, bunu kendime hakaret sayarım zaten. Ben yedi sene önce buraya dağın başına gül ekmişim, hammaddeyi çıkarmışım, markadan yüz çeşit ürün üretmiş ve getirmişim. Sen benim şirketime gelirsen halime acır bana para verirsin” diye konuştu.


Ünlü şarkıcı ayrıca 15 yıl önce Mardin’den konak satın alan İngiltere 3. Kralı Charles’e da ürünlerinden bir hediye paketi yaptırıp posta ile göndereceğini belirtti ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Benim hemşerim Kral Charles’a bir paket göndermem lazım. Kendisi biliyorsunuz Mardin’den ev almıştı hatırlarsanız. Bizim hemşehrimiz olduğu için ona da bir paket göndereceğiz. Kral, gül parfümünü sever…” 

thumbnail
Önerilen Yazı
Bu gece anne olan Ezgi Mola, bebeğine hangi ismi verdi?

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir