1. Anasayfa
  2. Dizi
Trendlerdeki Yazı

Ben Bu Cihana Sığmazam'dan Erkan Can'lı ilk kareler

Erkan Can Ben Bu Cihana Sığmazam dizisinde Ekabir rolüne hayat veriyor.

Ben Bu Cihana Sığmazam’dan Erkan Can’lı ilk kareler

Ben Bu Cihana Sığmazam’a sürpriz bir isim dahil oldu. ‘Proje tasarım ve genel hikayesini Oktay Kaynarca ile Onur Tan’ın paylaştığı, yapımcılığını Güzel Adamlar Medya üstlendiği Ben Bu Cihana Sığmazam dizisine Erkan Can dahil oldu. Yayınlandığı günde reyting rekoru kıran diziye 7.bölümde (1 Kasım Salı günü) dahil olan Erkan Can, Oktay Kaynarca’nın (Cezayir) kadim dostu Kocacıklı Koca Ekâbir karakterine hayat verecek. Yönetmen koltuğunda Onur Tan’ın oturduğu dizinin senaryosunu Yusuf Reha Alp kaleme alıyor.

Balkan Harbi’nden sonra Makedonya’nın Kocacık Köyü’nden göç eden büyük dedesinin adını vermişler Ekabir’e. Yerleştirildiği Bursa’da ölünceye kadar pencerenin önünde oturup, hep Balkanlara doğru bakmış Dede Ekabir. Soranlara, “en azından havası gelir belki köyümün. O yüzden hep o tarafa doğru bakarım” dermiş. Mustafa Kemal’in babası Ali Rıza Efendi ile aynı köyden olmakla hep gurur duymuş. O yüzden, “bu devlet, bize köylümüzün emanetidir” cümlesini düşürmezmiş ağzından, çocuklarına da miras olarak bırakmış. Torun Ekabir, on yaşında atılmış hayata, simit ve limon satarak. Sokaklarda büyümek hem erken yaşta olgunlaştırmış Ekabir’i, hem de ticareti öğrenmiş bu sayede. İlk eylemini pazardan tezgahını kaldırmakla tehdit eden pazarcı esnafına karşı gerçekleştirmiş. 12 yaşında adam bıçaklamadan almış ilk sabıkasını. Sonrası da çorap söküğü gibi gelmiş. Islahhanelerde ıslah olmak yerine daha fazla suç işlemeyi öğrenmiş. Yirmili yaşlarının başında Cezayir’le tanışmış. Aynı ülküyü paylaşmasalar da aynı duyguyu paylaşan bu iki adam, kendilerine İstanbul’u ite çakala bırakmamak gibi bir misyon seçmiş ve omuz omuza çarpışmışlar. Ta ki, Cezayir ölene kadar.

Cezayir’in ölümünden sonra tek başına mücadelesine devam eden Ekabir, bir mahalleye çöken uyuşturucu çetesini temizler, ancak yaptığı bu kanlı operasyon sonrasında tutuklanır ve 15 yıl cezaevinde kalır. Onun çıkışı, Cezayir’in yeniden ülkeye dönüşüyle aynı zamana denk gelir. Biri mezardan diğer mahpustan çıkan bu iki kadim dost, tıpkı eski günlerdeki gibi yeniden omuz omuza verip savaşlarına kaldığı yerden devam edeceklerdir.

thumbnail
Önerilen Yazı
Ben Bu Cihana Sığmazam dizisine bomba transfer

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir