1. Anasayfa
  2. Dizi
Trendlerdeki Yazı

Atatürk filmi 30 bin ön satışla gişe yolculuğuna başladı

Aras Bulut İyinemli'nin ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'e hayat verdiği "Atatürk" filmi 830 salon ve 330 sinemada gösterime girdi.

Atatürk filmi 30 bin ön satışla gişe yolculuğuna başladı

“Atatürk” film serisinin ilki bugün seyirciyle buluştu. Şimdiye kadar çekilmiş en büyük bütçeli Atatürk filmi, 29 Ekim’deki FOX‘taki özel yayın nedeniyle geç başlatılan ön satışa rağmen olan henüz gösterime girmeden 30 bin ön bilet satışla gişe yolculuğuna başladı. Lanistar Medya imzalı film 330 salon ve 830 sinemada seyirciyle buluştu. Filmi izlenme rekoru kıran projeleri yazan Necati Şahin kaleme aldı, Mehmet Ada Öztekin kaleme aldı. Dev bütçeli filmin yapımcılığına Saner Ayar, Hakan Karamahmutoğlu ve Cengiz Çağatay imza attı.

Filmin başrol oyuncusu Aras Bulut İynemli ünlü tarihçi İlber Ortaylı’yla röportaj yaptı. Ortaylı, ulu önderimizin entelektüel kimliğine ve okumaya olan tutkusuna dikkat çekti ve 1.62 boyundaki Atatürk‘ün dans konusunda da çok başarılı olduğunu belirtti. Filmin yönetmeni Mehmet Ada Öztekin’in de katıldığı sohbette filmle ilgili anılarından bahsetti. Aras Bulut İynemli “Fiziksel olarak benzemekten çok, ruhunu bulmaya, fikirlerini anlamaya, zihninin çalışma yapısını anlamaya çalıştım. Psikodrama eğitmenleriyle çalıştım. Bulgarca, Fransızca ve Almanca dersleri aldım. Askeri danışmanlarımızla çalıştım. Çok önemli tarihi danışmanlarımız vardı. Ata biniyordum ama ajan gibi durabilmek için yanlışlarımı düzelttim. Tansu Biçer’den oyunculuk dersi aldım. Neyi öğrendim biliyor musunuz hocam? Bunu çok utanarak bir yerden söylüyorum. Çok da iyi hissediyorum. Tabii kendimi çok başarılı, çok iyi bir stratejist, çok iyi bir analiz dehası, çok ileri görüşlü… Bu hep bildiğimiz özellikleri… Biz de bunu biliyorduk ama ben daha derinlemesini öğrendim ve ben bu projeyle bunları idrak ettim. Bu tabii ki kelimelerle tarif edemeyeceğim bir duygu benim için…” dedi.

thumbnail
Önerilen Yazı
Birce Akalay ve Mert Fırat’lı “Bir Derdim Var” dizisinin yayın tarihi belli oldu

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir