1. Anasayfa
  2. Dizi
Trendlerdeki Yazı

"Adım Farah"ın Bekir'i Mert Doğan’lı "Birlikte, Yalnız” filmi Chicago Film Festivali’nde!

Geçen sezondan beri Adım Farah dizisinde seyirci karşısına çıkan Mert Doğan’ın başrolleri arasında yer aldığı "Birlikte, Yalnız” filmi 59. Chicago International Film Festivali’nde yarışacak.

“Adım Farah”ın Bekir’i Mert Doğan’lı “Birlikte, Yalnız” filmi Chicago Film Festivali’nde!

“Adım Farah”ta Bekir karakterini canlandıran Mert Doğan’ın Ecem Uzun’la başrollerinde yer aldığı “Birlikte, Yalnız” festival yolculuğuna da devam ediyor. Kasım Ördek”in yönetmenliğini yaptığı kısa filmi, “Birlikte, Yalnız” filmi Dünyanın en prestijli ve önemli festivallerinden 59. Chicago Film Festivali”nde yarışacak. Chicago International Film Festivali 11-22 Ekim 2023 tarihlerinde düzenlenecek.

Festivalde ödül alan filmler, Akademi Ödülleri için değerlendirilmeye hak kazanacak. Türkiye’den yarışacak tek kısa film “Birlikte, Yalnız”, uluslararası arenada bir kıtaya daha ulaşmış olacak. Her yıl dünyanın dört bir yanından en iyi filmlerin sergilendiği festival, hem gelecek vaat eden sanatçılar hem de konu anlatımının ustalarını ön plana çıkarıyor.

Robert de Niro jüri üyesi

“Babil”, “Avlu”, “Adı Sevgi”, “Şahmaran” projeleriyle tanınan başarılı oyuncu Mert Doğan,  Jüri üyeleri arasında Robert de Niro”nun da bulunduğu festivalin kapanış töreni büyük bir heyecan ile bekleyen Mert Doğan, duygularını şu sözlerle ifade etti:

“Kasım’la senaryoyu konuşmaya başladığımızda, Ecem ile bir araya geldiğimizde heyecan verici bir proje olacağını dillendirmesek de hepimiz bence biliyorduk… Bugün baktığımda ‘Birlikte, Yalnız’ yolculuğunda, birçok ulusal ve uluslararası festivalde yer aldık ve çok övgü dolu sözlerle ödüllendirildik. Şimdi de Chicago Film Festivali’nde olmak, çok farklı kültürlerden ve deneyimlere sahip jüri üyelerinin izleyecek olması gerçekten heyecan verici. Music Box Theatre harika bir salon, mesleğim benim için daha hayal noktasındayken, severek ve merakla izlediğim bir çok kült filmin yayınlandığı o beyazperde de bugün filmimizin yayınlanıyor olması gerçekten müthiş bir duygu” dedi.


Ulusal Prömiyerini 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali”nde yapan, “Birlikte, Yalnız”, aralarında 42. İstanbul Film Festivali, 23. İzmir Uluslarası Kısa Film Festivali, 19. Akbank Kısa Film Festivali, 28. Saraybosna Film Festivali, 21. Tirana Uluslararası Film Festivali, 22. Miami Short Film Festivali olmak üzere ulusal ve uluslararası katıldığı yaklaşık 20 film festivali ile binlerce izleyiciye ulaştı. “Birlikte, Yalnız” katıldığı festivallerden, aralarında En İyi Kısa Film, En İyi Kurmaca Film, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Sinematografi gibi bir çok başlıkta 24 ödülle dönmüştü.

Mert Doğan”a iki ödül!

Mert Doğan, kısa filmi ile yolculuğunda çok özel iki ödülün de sahibi oldu. Kaş Ulusal Kısa Film Yarışması; En İyi Oyuncu Ödülü ve Galichnik Film Festivali”nde En İyi Erkek Oyuncu Ödülünün sahibi oldu.

thumbnail
Önerilen Yazı
Devrim Özkan 4 yıl boyunca Ay Yapım’ın yüzü olacak

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir