1. Anasayfa
  2. Dizi
Trendlerdeki Yazı

Aydan Şener efsane dizisi Çalıkuşu'nun evinde

Aydan Şener kariyerinin en önemli projesi olan Çalıkuşu'nda hayat verdiği Feride'nin Kuşadası'ndaki evini ziyaret etti.

Aydan Şener efsane dizi Çalıkuşu’nun evinde

Aydan Şener şu günlerde TRT’nin Yürek Çıkmazı dizisinde seyirci karşısına çıkıyor. Usta oyuncu bu hafta çok özel bir ziyaret yaptı ve 80’li yıllarda kariyerinin en önemli projesi olan Kuşadalıların, Reşat Nuri Güntekin’in aynı adlı eserinden uyarlanan Çalıkuşu’nda hayat verdiği Feride Öğretmen’in yaşadığı ev olarak andığı Kuşadası’ndaki evi ziyaret etti.

Mehtap Meral’in moderatörlüğünde Kuşadası Belediyesi Başkanı Ömer Günel’in de katıldığı söyleşide Aydan Şener “Feride’nin evinde olmak, beni anılarıma götürdü. Buradan özel anılarla ayrılıyorum. Böyle bir yapının hala korunuyor olması çok kıymetli” dedi.

Şener Çalıkuşu’nun hayatında özel bir yeri olduğunu ifade ederek “Çalıkuşu’nda ben kendi Feridemi yaratmak istedim. İçimden gelerek ve çok severek oynadığım değerli bir işti. Çok aşk filmi seyredildi, çekildi ama Çalıkuşu’nda bulduğumuz tat başkaydı. İdealist öğretmenin yaşadıklarını ve her dönemde yaşanan kadın sorunlarını yansıtması farklarından biriydi. Feride gibi mücadeleci kadınlara gümümüzde daha çok ihtiyacımız var” diye konuştu.

thumbnail
Önerilen Yazı
Serenay Sarıkaya Şahmaran ekibini şampanyayla yıkadı

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir