1. Anasayfa
  2. Magazin
Trendlerdeki Yazı

Kemal Sunal'ın oğluna da bu yakışır... Ali Sunal'dan tarihe geçecek unutulmaz konuşma

Ali Sunal bu akşam yayınlanan "Güldür Güldür Show" programında çok anlamlı bir konuşma yaptı.

Kemal Sunal’ın oğluna da bu yakışır… Ali Sunal’dan tarihe geçecek unutulmaz konuşma

Ali Sunal moderatörlüğünü yaptığı “Güldür Güldür Show” programında çok anlamlı bir konuşmaya imza attı. 11 ilimizi etkileyen deprem felaketinin ardından yaşanan normalleşme sürecine dikkat çeken Ali Sunal, tıpkı çektiği filmlerle ölümsüz olan babası Kemal Sunal gibi unutulmaz sözlere imza attı.

Sunal “11 ilimizde hissedilen deprem felaketinde on binlerce insan hayatını kaybetti. Yüz binlerce insan ailesini kaybetti. 85 milyonun yüreği yanıyor. Bu yangın hiçbir zaman sönmeyecek. Depremin üzerinden haftalar geçti ve herkes bir normalleşme peşinde… Peki nedir bu normal? Nasıl bir normalleşmenin peşindeyiz? Yani bu peşinde olduğumuz normal tam olarak ne? Mesela fay hattına binalar yapmak mıdır normal olan ya da depremden sonra arama kurtarma ekiplerinin yardımların gecikmesi midir? Denetlenmemiş binaların, parayla satın alınan mimar diplomaları, beceriksiz müteahhitler, liyakatsız görevliler normal midir? Çürük binalara imar affı vermek normal midir mesela? Veya böyle bir zamanda çadır satmak normal midir? Binlerce insana göz göze göre ölüme göndermek normal midir?” diye sordu.

Ünlü oyuncu “Böyle bir felaketin sonrası bir kişinin bile sorumluluk hissedip ‘Arkadaş ben yanlış yaptım, özür diliyorum’ deyip istifa etmemesine de isyan etti ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hayır efendim böyle bir normal yok… Bu normal değil… Artık biz bu normale dönmeyeceğiz. Bundan sonra normal olan tüm sorumlulara birer vatandaş olarak hesap sormak… Artık normal olan her felaketin kadere bağlanması değil, o felaketin of felaket olmadan nasıl önleneceğini anlatan bilimi dinlemektir… Artık normal olan yetki veren kişinin bir işi akrabasına, ailesine, partilisine, ortağına, arkadaşına yaptırması değil, uzman olana yaptırmasıdır. Atatürk’ün dediği gibi ‘Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır..”

thumbnail
Önerilen Yazı
Şevket Çoruh “Tetikçinin Oğlu” dizisi için Kürtçe öğreniyor

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir