1. Anasayfa
  2. Dizi
Trendlerdeki Yazı

Gülseren Budayıcıoğlu'ndan 'Kırmızı Pelerin' geliyor

Antalya büyükşehir Belediyesi’nin en önemli kültür etkinliklerinden olan 12. Antalya Kitap Fuarı’nın onur konuğu olan Gülseren Budayıcıoğlu, okurlarıyla buluştu, kitaplarını imzaladı. 

Gülseren Budayıcıoğlu’ndan ‘Kırmızı Pelerin’ geliyor

Gülseren Budayıcıoğlu son yıllarda gerçek yaşam öykülerinden oluşan kitapları ve dizi projeleriyle adından söz ettiriyor. Budayıcıoğlu Antalya büyükşehir Belediyesi’nin en önemli kültür etkinliklerinden olan 12. Antalya Kitap Fuarı’nın onur konuğu oldu. Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen söyleşi etkinliğinde konuşan Budayıcıoğlu, okuyucularından gelen mesajları ve mektupları her zaman okuduğunu belirtti ve kitaplarına, dizi senaryolarına öyle yön verdiğinin altını çizen Budayıcıoğlu, gelen mektuplardan birini hiç unutamadığını ve o mektup sayesinde yazar olduğunu söyledi. Önümüzdeki aylarda çıkacak yeni kitabı Kırmızı Pelerin hakkında da konuşan Budayıcıoğlu, yeni kitabının da gerçek bir hikaye olduğunu vurguladı.


Benim en büyük amacım sizin yazdığım kitaplarda kendinizi bulmanız diyen Budayıcıoğlu ‘Kitaplarda ve dizilerde yaralara dokunmak istedim. Dizileri izlerken, kitapları okurken empati yapıyorsunuz ve  sizin içinizdeki yaralar da iyileşmeye başlıyor’ dedi. Meslek yıllarının ilk dönemlerinden de bahseden Budayıcıoğlu, “Ben psikiyatriye başladığımda bizim adımız ‘deli doktoru’ydu. Ben muayenehaneyi açtığımda insanlar salonda yan yana oturmak istemiyorlar. Çünkü ayıp. Ama orada gördüm ki insanların buna nasıl ihtiyacı var. Bedenen çok sağlıklı ama huzurunuz yoksa o sağlığın anlamı yok. İnsanlar bundan korkmasın. En akıllı insanların gideceği yerdir aslında psikiyatri. ‘Kırmızı Oda’dan sonra patlama yaptı. Türkiye’nin her yerinde psikologlar ve psikiyatristlerde randevular dolu. Buralara başvuranlarının çoğunun ruh sağlığı son derece yerinde. Ama bunun farkındalığı geliştirmek önemli” diye konuştu.

thumbnail
Önerilen Yazı
Yürek Çıkmazı’nın yayın tarihi belli oldu

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir