1. Anasayfa
  2. Dizi

Eşkıya ekibi “Minnet eylemem” dedi, gözler atv’ye çevrildi

Eşkıya ekibi “Minnet eylemem” dedi, gözler atv’ye çevrildi

Dün akşam özel televizyon tarihinin en ilginç akşamlarından biri yaşandı. atv sözleşme inatlaşması yüzünden 6 sezon boyunca salı akşamları reytinglerini alt üst eden “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz” dizisini seyircisine söz verdiği saatte yayınlayamadı.

Diziyi izlemek için ekran başına geçen seyirciler “Baba Parası” filmiyle karşılaştı. atv’nin sosyal medya hesapları yoruma kapatıldı, hiçbir açıklama da yapılmadı. Bu tavır büyük tepkiyle karşılandı. Olayı bu noktaya getiren ise atv yönetiminin Eşkıya ekibiyle karşılıklı sözleşme şartlarında bir türlü uzlaşamaması…

Sezon başında yaşanan ilk sözleşme krizi, verilen sözlerin ardından tatlıya bağlanmış ve son yıllarda atv İç Yapımlar’ın hazırladığı dizinin yeni yapımcısı senarist Bahadır Özdener’in kurduğu BVB Yapım olmuştu. 200. bölümün çekimleri geçen hafta tamamlandı.

Oyuncular pazartesi 201. bölümün çekimleri için hazırlık yapıyordu. Ancak yaşanan sözleşme krizi son ana kadar çözüme kavuşmayınca taraflar bir kez daha karşı karşıya geldi.

atv yönetimi yayın saatine kadar kendi taleplerinde diretince Eşkıya ekibi resti çekti ve diziyi bitirmeyi göze alarak bölüm kasedini kanala vermedi.

Durumdan bihaber olan oyuncular dizi yayınlanmayınca neler olduğunu öğrenmeye çalıştı. Dizinin yayın saati boyunca da taraflar çözüm konusunda adım atmadı. Bugün ise ne Eşkıya ekibi, ne de atv herhangibir açıklama yapmadı.

Peki şimdi ne olacak?

Eşkıya ekibinin tıpkı 6 sezon boyunca en çok kullanıldıkları türküde olduğu gibi “Rızkımı veren Hüda’dır. Kula Minnet eylemem” diyerek geri adım atmayacağı konuşuluyor.

Bu durumda gözler atv’ye çevrildi. atv’nin dizi ekibiyle anlaşıp bir sezon daha projeyi devam ettirmek için harekete geçmesi bekleniyor.

Peki atv yapıcı bir yol izlemezse ne olacak? “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz” başka kanala geçer mi? Bu konuda yine atv’nin göstereceği tavır ve diğer kanalların atacağı cesur adımlar önem kazanıyor. Her şey atv’nin yapacağı resmi açıklamaya bağlı..

Öte yandan dizinin oyuncuları ise krizin çözüme kavuşacağına ve atv’nin olumlu adım atacağına inanıyor ve sete yeniden çıkmak için haber bekliyor.

Gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğim.

Okumaya Devam Et

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir