1. Anasayfa
  2. Dizi

Türkan Şoray ve Kadir İnanır’lı efsane film dizi oluyor

Türkan Şoray ve Kadir İnanır’lı efsane film dizi oluyor

Her geçen gün daha da büyüyen dizi sektörümüzde yaşananlar heyecanla takip ediliyor. Yeni sezon öncesi şimdiden hangi projelerin çekileceği de yavaş yavaş netleşiyor. Bu yaz FOX’a “Senden Daha Güzel” dizisini çeken Gold Film, yeni sezon için de bomba bir dizi için hazırlıklara başladı. Şirketin patronu Faruk Turgut, Yeşilçam’ın efsane filmi “Devlerin Aşkı”nın haklarını projenin senaristi Bülent Oran’ın varislerinden satın aldı.

Böylece Osman F. Seden’in 1976 yılında çektiği, Türkân Şoray, Kadir İnanır ve Savaş Başar’ın etkili oyunculuğuyla hâlâ hafızalarda yer alan “Devlerin Aşkı” filmi 46 yıl sonra ekrana uyarlayacak.

Gold Film’in proje için hangi oyuncuları seçeceği şimdiden merak konusu oldu.

Cahit Berkay’ın da muhteşem müziğiyle duygu seli yaşatan filmde oldukça varlıklı bir adam olan Süreyya Seden, düşmanları tarafından suikaste uğrar. Seden’i o sırada yol kenarında olan taksi şoförü Tarık denize atlayıp kurtarır. Süreyya can borcu olduğu Tarık’a iş teklif eder. İkili arasına çok sağlam yol arkadaşlığı başlar. Süreyya’nın şirketleri Tarık’ın azmiyle ve iş bilinciyle gün geçtikçe büyür.

Ancak bu dostluk Süreyya’nın büyük aşkı Türkân’ın gelişiyle bozulur. Çünkü Türkan aslında Tarık’ın geçmişten beri unutamadığı büyük aşkıdır. Tarık’ın kapanmayan yarası olan Türkan, iki arkadaşın dostluğunu bozar. Tarık geçmişte parayı seçip kendisini unutan Türkân’a olan aşkını başta itiraf etmese de sonunda dayanamaz ve küllenen aşk yeniden başlar. “Nefret aşktan da öte bir duygudur. Benim olanı kimse benden alamaz” diyen Süreyya ise bu ilişkiyi öğrenip çılgına döner. Yurt dışına kaçmaya çalışan iki aşığı adamlarıyla beraber ölümüne takip eder. Elinde silah karşılarına çıkar. Türkan’da gelinlik, Tarık’ta damatlık vardır. Silahını doğrultur. Tam tetiği çekmek üzereyken iki aşığın ölümü bile çoktan aştıkları gerçeğiyle yüzleşir. Kaçmalarına izin verir.

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir