1. Anasayfa
  2. Dizi

Neşet Ertaş’ın filmiyle ilgili flaş karar… Ailenin talebi reddedildi

Neşet Ertaş’ın filmiyle ilgili flaş karar… Ailenin talebi reddedildi

25 Eylül 2012’de aramızdan ayrılan efsane ozanımız Neşet Ertaş’ın hayat hikâyesini anlatan film, sanatçının ailesiyle, yapımcı Mustafa Uslu ve “Garip Bülbül Neşet Ertaş” kitabının yazarı Erol Parlak’ı karşı karşıya getirmişti. Döne Ertaş, Hüseyin Ertaş ve Niğar Leyla Ertaş ile Kalan Müzik, 27 Aralık’ta İstanbul 2. Fikri ve Sınai Haklar Mahkemesi’ne başvurmuş ve  ‘Garip Bülbül Neşet Ertaş’ isimli sinema filmiyle ilgili ihtiyati tedbir kararı aldırmıştı. Ailesi Neşet Ertaş’ın yaşarken hayatını anlatan bir proje yapılmasını istemediğini belirtmişti. Yapımcı Mustafa Uslu, Neşet Ertaş’ın Erol Parlak’a hayatını yazması için izin verdiği röportajı ve aralarındaki güçlü bağı anşlatan kayıtları mahkemeye sundu.

Mahkeme kararını verdi ve şu gerekçeyle ailenin talebini reddetti.

“Dosyada mevcut deliller gözönüne alındığında henüz ihtiyati tedbir talep edenlerin murislerinin hak sahibi olduğu eserlere ilişkin ihlal olduğunun ispatlanmadığı, yaklaşık ispat kuralı gereği henüz senaryosu dahi değerlendirilmeyen bir filmin sansür sonucu doğuracak şekilde yasaklanamayacağı, hükümle elde edilecek sonucun yargılama yapılmadan esası çözer şekilde tedbiren elde edilemeyeceği, kaldı ki filmde kullanılacak eserler belli olduğunda (kullanımın hak ihlali oluşturması halinde) tedbir konusunda yeniden başvuru ve değerlendirmenin yapılabileceği anlaşılmakla, istinaf taleplerinin kabulüyle ilk derece mahkemesi kararının kaldırılmasına karar verilmiştir” denildi.

Yaşanan bu gelişme sonrası filmin çekilmesinin önündeki engel kalkmış oldu.

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir