1. Anasayfa
  2. Dizi
Trendlerdeki Yazı

Murat Yıldırım’ın tepki çeken Teşkilat hamlesi

Dizi dünyası Murat Yıldırım’ın başrolünü oynadığı “Aziz” dizisinde senaryo krizi çıkarıp daha sonra Teşkilat’a başrol olmasını konuşuyor.  

Murat Yıldırım’ın tepki çeken Teşkilat hamlesi

Dizi sektörü şu günlerde Murat Yıldırım’ın bir anda Teşkilat dizisinde başrol olmasının şaşkınlığını yaşıyor. En çok da sezon başında işsiz kaldığını öğrenen Aziz dizisinin oyuncuları ve yeni dekor kurup  cast yapıp haftalarca çalışan ve milyonlarca lirasını çöpe atan dizinin yapım şirketi şok yaşıyor.

Geçen sezon sonunda final yapması beklenen Aziz’in çok parlak reytingler almasa da devam etmesine karar verilmişti. Dizinin sürmesini isteyenler arasında başrol oyuncusu Murat Yıldırım da vardı. Bütün ekip tatile çıktı. Bu arada yönetmen değişti. Beykoz Kundura Fabrikası’ndaki dekor yenilendi.

Yaz başında Murat Yıldırım eşi İman Elbani’nin hamile olduğunu belirterek Amerika’ya gittiklerini, temmuz ayının sonunda sete çıkıp birkaç bölüm çektikten sonra eylül ayında da doğum için Amerika’ya gitmek istediğini açıkladı. Tüm ekip yeni sezon öncesi stok bölüm çekmek için Murat Yıldırım’a göre plan yaptı. 25 Temmuz’da dizinin tatilde olan tüm oyuncuları çekim için çağrıldı. Ancak çekim bir türlü başlamadı. Murat Yıldırım senaryoyu beğenmediğini söyleyerek Amerika’dan dönmedi. Yıldırım kendisi bir hikâye geliştirmek istedi.

İsteklerine uygun yazılan senaryo Murat Yıldırım’ın içine nedense bir türlü sinmedi. Senaryo tekrar tekrar, yeni senaristlerle sil baştan yazıldı. Öyle ki dizi ekibine katılan Melisa Aslı Pamuk bir senaryoda avukat, diğer senaryoda doktor olarak gösterildi.

Ünlü aktür Yurdaer Okur, bu süreçte yazılan bir draft’ı çok sevdi. Dizide oynamaya karar verdi. Ancak Murat Yıldırım o senaryonun da yeniden yazılmasını istedi. Kanal ve yapım şirketi bu süreçten fena halde bunaldı ve sonunda diziyi bitirme kararı aldı.

Dizide senaryo krizi çıktığı yönündeki iddiaya birkaç hafta öncesine kadar “Tahmini 22 Ağustos gibi işimin başındayım. Size Aziz dizisinin yepyeni ve güçlü bir hikayeyle döneceğini sözüne verebilirim. Sevgiler…” cevabını veren Murat Yıldırım yaptığı son yazılı açıklamada ise “Aziz’in bitme sebebini soranlar için hikayesini tamamlamış olması ve devam senaryosunun kanal dahil kimsenin içine sinmemiş olmasıdır. Yine atılan bir iftira ile Amerika’dan gelmeyecek olmam değildir. Bazen bir diziyi uzatıp da daha kötü olmasına sebep vermemek iyidir sevgiyle…” açıklamasını yaptı.

Murat Yıldırım’ın Aziz’in final bölümü bile çekilmeden yayından kaldırılmasının üzerinden henüz bir hafta geçmişken Teşkilat dizisiyle anlaşması ise herkesi şaşırttı. Haftalardır Amerika’dan dönmeyen Yıldırım İstanbul’a geldi ve sete çıkmadan önce Teşkilat’taki partneri Deniz Baysal’la fotoğraf çekimine katıldı.

Şimdi akıllarda çok önemli sorular var; Murat Yıldırım Teşkilat’ta oynayacağı için mi Aziz’de senaryo krizi çıkardı? Dizinin bitmesini istediği için bilerek mi senaryodan bir türlü memnun olmadı? Dizide çalışan onca kişinin yaz başında işsiz kalmasından rahatsız olmadı mı?

thumbnail
Önerilen Yazı
Aslıhan Güner Prestij Meselesi filminde

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir