1. Anasayfa
  2. Dizi
Trendlerdeki Yazı

Kanal D'ye mahkemeden kötü haber... 14 milyonluk 'Bay Yanlış' davasını kaybettiler

Kanal D 2020'de Can Yaman ve Özge Gürel'in başrolünü oynadığı "Bay Yanlış" dizisi için Gold Film'e açtığı davayı kaybetti.

Kanal D’ye mahkemeden kötü haber… 14 milyonluk ‘Bay Yanlış’ dizisi davasını kaybettiler
Kanal D 8 Haziran 2020’de İstanbul 7. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvurmuş ve Gold Film Sinemacılık Anonim Şirketi’ne “Bay Yanlış” dizisi ile ilgili dava açmıştı. Kanalın bağlı bulunduğu Demirören TV Radyo Yayıncılık Anonim Şirketi (Devralınan Yelda Haber ve Görsel Yayıncılık A.Ş) dilekçesinde senaristliğini Aslı ve Banu Zengin’in yapacağı, başrollerinde Can Yaman’ın rol alacağı dizi için yapım şirketi Gold Film’le prensipte anlaştıklarını ancak sözleşme aşamasındayken yapım şirketinin bazı maddelerde düzeltmeler istedikten sonra Huzur Radyo TV A.Ş. ünvanlı FOX TV logolu kanalla anlaştığını, bu durumun kendilerini maddi anlamda zarara uğrattıklarını belirtmişti.
Kanal D, 2020 yaz sezonu için reklam anlaşmalarını Bay Yanlış dizisine göre yaptıklarını ve öncesinde başka dizi almadıklarını belirterek 13 bölüm dizi için toplam zararının 14 milyon 672 bin 368 TL olduğunu belirterek bu parayı yapım şirketinden talep etmişti.
Avukat Hakan Ayranpınar’ın temsil ettiği Gold Film ise ortada resmi bir sözleşme olmadığı için Kanal D’nin tazminat talebinin haksız olduğunu ifade etmişti. 3 yıl süren dava karara bağlandı ve mahkeme Kanal D’nin maddi ve manevi tazminat talebini “pasif husumet yokluğu sebebiyle” reddetti.
thumbnail
Önerilen Yazı
Olgun Şimşek’li Netflix dizisi Terzi’nin yeni tanıtımı yayınlandı
Okumaya Devam Et

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir