1. Anasayfa
  2. Dizi

Mahkum’un yıldızı İsmail Hacıoğlu’ndan çok özel proje

Mahkum’un yıldızı İsmail Hacıoğlu’ndan çok özel proje

Aytaç Medya TRT Belgesel için dev bütçeli çok konuşulacak bir döküdramaya imza attı. “Savunma Sanayiinin Yalnız Dehaları” adlı belgesel savunma sanayinde ilkleri başarmış 5 idealist insan Nuri Demirağ, Vecihi Hürkuş, Nuri Killigil, Şakir Zümre ve Necmettin Erbakan’ın etkileyici yaşam öyküsünü konu alıyor. Eskişehir’de çekilen projede tarihe geçen bu dev isimlerle yolları kesişen ve ilkleri başaran Emrullah Ali Yıldız, Kirkor Divarcı, Bediha Gökmen, Selahattin Alan, Hasan Özfidan gibi değerli isimler de yer alıyor.

Aytaç Medya’nın Genel Müdürü Ediz Kentkuran’ın yazdığı belgeseli başarılı yönetmen Alper Mestçi yönetiyor. Yapımcı Aytaç Ağdağ’ın hiçbir masraftan kaçınmadığı projede İsmail Hacıoğlu, Ayberk Pekcan, Kemal Uçar, Cansu Fırıncı, Murat Anıl Soykök, Fester Abdu, Halil İbrahim Göker, Özcan Varaylı ve Tayfun Sav rol aldı.

Sonbaharda yayında olması planlanan belgeselin yazarı Ediz Kentkuran şunları söyledi:

“Bu kahramanların hayatını araştırırken, 20. Yüzyılın ortalarında ülkemizin dünya arenasında bir süper güç olma şansını nasıl da kılpayı kaybettiğini gördüm. Bu yüzden bu hikayeyi, tarih tekerrürden ibaret kalmasın diye uğraşan tüm vatanseverlere ilham olması için hazırladık. Bu belgesel, bahsi geçen kahraman girişimcilerimizin nezdinde o günlerden bugüne değin savunma sanayimiz için canı pahasına çalışmış ve çalışmaya devam eden tüm kahramanlarımıza armağanımızdır. O gün bu dehaların yarım kalan hayalleri, bugünün dehalarının hayatlarında tamamlanıyor ve Türkiye artık kendi savunma sanayii ürünlerini üretiyor.”

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir