1. Anasayfa
  2. Yaşam
Trendlerdeki Yazı

Yönetmen Aydın Bağardı yanlış teşhis kurbanı oldu

Yönetmen Aydın Aydın Bağardı dün 64 yaşında vefat etti.

Yönetmen Aydın Bağardı yanlış teşhis kurbanı oldu

Aydın Bağardı vefat etti. Cumartesi günü oyuncu Muhlis Asan’ın vefatının ardından pazar günü de yönetmen Aydın Bağardı yaşamını yitirdi. 3 Nisan 1959 Eskişehir doğumlu olan Bağardı’nın eşi, ünlü yönetmenin yanlış teşhis nedeniyle böbrek yetmezliği sonucu vefat ettiğini açıkladı. 64 yaşındaki Aydın Bağardı’nın cenaze töreni salı günü Bilecik’te yapılacak.

Gazi Üniversitesi Basın ve Yayın Yüksek Okulu mezunu olan Aydın Bağardı, çok sayıda filmde reji asistanlığı yaptıktan sonra 1991 yılında Ölürayak isimli ilk uzun metrajlı filmini çekti. TRT’nin efsane dizileri “Kartallar Yüksek Uçar” ve “Dudaktan Kalbe”de yönetmen yardımcılığı görevini üstlenen Bağardı, TRT’nin unutulmaz dizilerinden “Yarı Şaka, Yarı Ciddi”nin de yapımcılığını üstlenmişti.

thumbnail
Önerilen Yazı
Maviye Sürgün dizisinde flaş konuk oyuncu

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir