1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
Trendlerdeki Yazı

Milli futbolcumuz Barış Telli’yi kim canlandıracak?

Ampute Messi olarak anılan milli futbolcumuz Barış Telli’nin hayatını anlatan “Hayatla Barış” filminin yönetmen koltuğunda Can Ulkay oturacak.

Milli futbolcumuz Barış Telli’yi kim canlandıracak?

Gişe rekoru kıran “Ayla”, “Müslüm” filmlerinin yönetmeni Can Ulkay, Ampute Messi olarak anılan milli futbolcumuz Barış Telli’nin hayatını anlatan “Hayatla Barış” filminin yönetmen koltuğunda oturacak. Filmin çekimleri aralık ayında başlayacak. Fahir Atakoğlu’nun müzik direktörlüğünü yapacağı filmde Barış Telli’yi kimin canlandıracağı merak konusu… Yapımcılığını, Hünkar Doğan, Gökhan Oskay, Barış Kenan Özkan ve İbrahim Halil Turan’ın kurduğu 4 Story Production şirketinin üstlendiği filmin senaryosunu Koray Yeltekin kaleme alıyor. Burak Göral’ın senaryo danışmanı olduğu “Hayat Barış” filmiyle ilgili yönetmen Can Ulkay; “Barış, karşısına çıkan hiçbir engelin hayallerinden vazgeçirmesine izin vermeyen çok azimli, çok çalışkan, kendine inanan bir sporcu, örnek alınması gereken bir genç” dedi.

“Hikayemiz bütün dünyanın seyredebileceği uluslararası bir insanlık öyküsü. Bu hikayenin bir zafer olduğunu unutmadan, hak ettiği gerçekçilik ve ciddiyetle ele alacağız” diyen Can Ulkay sözlerini şöyle sürdürdsü:

“Yapamam veya imkansız kelimeleri Barış’ın sözlüğünde hiç bulunmamış. Filmimizde bu mücadeleyi neredeyse bir karakter haline getirerek Barış’ın yolculuğunu izleyiciye her an hissettireceğiz.”

Küçük yaşta geçirdiği kazanın kendisine engel olmasına izin vermeyen, önce tek bacakla yürümeyi ve koşmayı yeniden öğrenen Barış Telli, yıllar içinde atletizmden tenise sporun pek çok dalında Türkiye rekorları kırdı, uluslararası madalyalar kazandı, ülkemizin bedensel engelli ilk beden eğitimi öğretmeni oldu.

thumbnail
Önerilen Yazı
Gönül Dağı’na Selma Öğretmen geliyor… Beren Saat’e benziyor

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir