1. Anasayfa
  2. Dizi

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dönüyor

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dönüyor
6 yıldır kemikleşmiş bir seyircisi olan “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz” dizisinin fanatikleri bu sezon başı da büyük bir heyecanla dizinin başlamasını bekliyordu. Ancak beklenen olmadı. atv günlerce tanıtımını yayınladığı fenomen dizinin saatinde Ahmet Kural ve Murat Cemcir’in Para Babası filmini yayınladı.
Ve kısa süre sonra bu durumun sebebi ortaya çıktı. atv ile Eşkıya ekibi arasında ipler kopmuştu. Raci Şaşmaz’ın inşaat işleri nedeniyle yaşadığı borç yükü yüzünden kanalın devraldığı haklar iki tarafı karşı karşıya getirmişti.
Atv’nin oyuncuların ücretleri ve dizinin ileriye dönük haklarını da kapsayan istekleri Eşkıya ekibinin yayın kaydını teslim etmeyip “Diziyi bitiriyoruz” diyerek rest çekmesine kadar varmıştı.
Reste restle karşılık verdiler
Dizinin fanları günlerce kanaldan güzel bir haber bekledi. Fakat atv, reste restle karşılık vermeyi tercih etti ve Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ın yayın saatinde “Kuruluş Osman”ın yapımcısı Bozdağ Film’in “Destan” dizisini yayınladı. Çıkan yüksek reyting sonuçları kanal yönetiminin alt üst olan moralini yerine getirdi.
Bu arada Eşkıya ekibinde de çözülmeler yaşandı. Dizinin Hızır Çakırbeyli’si Oktay Kaynarca krizi doğru yönetemediklerini düşündüğü yol arkadaşları Raci Şaşmaz ve Bahadır Özdener’le gerilim yaşadı. Atv’den gelen teklif üzerine de tercihini belli etti. Yanına Eşkıya’nın yönetmeni Onur Tan’ı da alan ünlü aktör yeni proje hazırlığına başladı. Bir ara adı Limon Film’in ülkemize Hakim adıyla uyarlanması beklenen, atv’nin masasında olan “Your Honner” dizisinde de geçti. Ancak daha sonra Oktay Kaynarca başka bir hikâyeyi çekeceğini, yapımcısının da kendisi olacağını belirtti.
Gelelim finale; Oktay Kaynarca bile Eşkıya’dan vazgeçti ama sevenleri fenomen diziyi bırakmadı. Raci Şaşmaz ve Bahadır Özdener bir süre yaşanan bütün bu kaosu dışardan izlemekle yetindi ve sonunda hem seyirci baskısı, hem de gelen cazip teklifleri değerlendirmeye karar verdi.
Türk dizi tarihine imza attıkları başarılarla geçen ikili, dijitalden gelen teklifleri değerlendirmeye başladı. Kulağıma gelen bilgilere göre de Şaşmaz ve Özdener blutv’yle görüşme halinde… Bakalım sonuç ne olacak? Ayrıntıları sizinle paylaşmaya devam edeceğim.

Birsen Altuntaş birincilikle girdiği Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden 1997 yılında mezun oldu. Şimdiye kadar Milliyet, Güneş gazetelerinde ve Star TV'de Duymayan Kalmasın programında Magazin Müdürü olarak çalıştı. Son olarak bir televizyon kanalında "Magazin Haber Müdürü" olarak çalıştı.

Yazarın Profili
Paylaş

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir